31 de gener del 2014

DUES TEMPESTES, DOS PUNTS DE VISTA

Per acabar la setmana, us deixo un parell d'imatges boniques de tempestes. La primera captada la setmana passada a Londres i la segona, feta des del balcó d'un pis d'Amsterdam. Parlen per si soles... Bon cap de setmana!30 de gener del 2014

EVOLUCIÓ DEL TEMPS MUNDIAL DURANT UN ANY

A continuació us deixo un vídeo on es recullen les imatges captades durant el 2013 per satèl·lits europeus i nord-americans. En unir tota la seqüència, han aconseguit un vídeo molt didàctic, on es pot veure clarament com funciona la nostra atmosfera, com circulen les depressions o per què els deserts estan on estan. 

29 de gener del 2014

UNA ROCA GEGANT ES DESPRÈN D'UNA MUNTANYA

Aquest vídeo, que ens arriba des del nord Itàlia, està donant la volta al món! Són les impactants imatges captades per un drone, del camí de destrucció que ha deixat la caiguda d'una roca enorme, que s'ha desprès de la part superior d'una muntanya. Al arribar a baix ha destruit totalment un graner i part d'unes vinyes. Tot i l'espectacularitat, per sort, no s'han de lamentar danys personals.

28 de gener del 2014

TAST D'OLIS I DEGUSTACIÓ DE PATATES FREGIDES

Ahir hi va haver la primera jornada dels Tastos de la Fira de la Candelera de Molins de Rei, on vaig tenir el plaer d'assistir. Es tracatava d'un tast d'olis, on ens van mostrar la diferència que hi havia entre quatre olis de diverses qualitats. Ens els van servir en uns gots de color blau, per evitar que el color del producte influís en l'anàlisi de cada varietat. Després de tastar-los, van fregir patates amb tres, d'aquests quatre olis, per mostrar-nos que la diferència de gust és ben clara. Però no només vam tastar i degustar, sinó que també vam aprendre que l'amargor de l'oli lliga íntimament cel i terra. Una temporada de més sequera ens acaba donant un oli més amarg, que no pas un període més humit. Cal sempre mirar el cel, doncs, per saber què passarà amb la terra. 
Us deixo algunes imatges!