5 de desembre del 2013

ESLLAVISSADA A ITÀLIA

Aquests darrers dies les pluges intenses han descarregat en molts punts del centre i del sud d'Itàlia. L'acumulació d'aigua ha afectat el sòl, de tal manera, que alguns edificis s'han enfonsat i algunes carreteres han quedat totalment destrossades i impracticables. 

4 de desembre del 2013

SPACEX POSA EN ÒRBITA EL SEU PRIMER SATÈL·LIT PRIVAT

La companyia SpaceX ha posat avui en òrbita un satèl·lit, responsable d'una càpsula que s'encarregarà de portar subministres a l'Estació Espacial Internacional. Aquesta companyia és una de les que va agafar protagonisme dins la carrera espacial, en el moment que la NASA va optar per cedir part de la seva feina al sector privat. Si aquesta missió acaba bé, SpaceX competirà per contractes més importants.





3 de desembre del 2013

FORTES PLUGES A LES CANÀRIES

Aquests dies les pluges estan deixant quantitats importants d'aigua a les Illes Canàries, que es tradueixen en nevades destacables al Parc Nacional del Teide. On més ha plogut ha estat a Tenerife, i s'han arribat a veure imatges força impressionants. Aquí us en deixo una mostra.


                                                      Güímar -  Santa Cruz de Tenerife (Jovi Castro)                                                               




2 de desembre del 2013

LA XINA SE'N VA CAP A LA LLUNA

Ja s'ha enlairat, sense problemes, la sonda que transporta el primer robot xinès cap a la superfície de la Lluna. S'anomena Yutu, i convertirà la Xina en el tercer país del món que arriba a la superfície del nostre satèl·lit. Si tot va sobre el previst, hi arribarà a mitjans de mes.