27 de febrer del 2014

TAST METEOROLÒGIC

El dia 8 de març, al Bonansa Country Hotel, farem un Tast Meteorològic. Intentarem unir el vi amb la meteorologia. Per un costat hi serà el Tomàs Cusiné, propietari d'un celler situat a El Vilosell i per una altra banda jo mateixa aportaré la part relacionada amb la meteorologia. No només farem el repàs de les pluges o la temperatura de l'any de la collita, sinó que també unirem cada vi amb un fenomen natural diferent, segons les seves característiques.


25 de febrer del 2014

SATURN S'AMAGA DARRERE LA LLUNA

Colin Legg ha pogut captar aquestes imatges des de Perth, Austràlia. En un primer pla, podem veure la Lluna, i darrere seu, es veu com Saturn es va ocultant. El fenomen, conegut com ocultació, no és estrany, però si que a vegades pot ser espectacular. Us deixo aquí la mostra:


Si voleu avançar-vos a aquest tipus de fenòmens, us deixo un web on indica tots els dels 2014: Universe Today.

24 de febrer del 2014

PETRA VISTA DES DE L'AIRE

A principis de febrer, es va formar una ciclogènesi explosiva, anomenada Petra*. El fotògraf Philip Plisson va decidir captar els efectes d'aquesta profunda depressió sobre el mar i la costa. I així ho va fer. En aquestes imatges es pot veure la duresa del temporal marítim, i tots els danys que va deixar a la costa.
*Per veure que en aquest cas si que es pot considerar una ciclogènesi explosiva, us recomano això