14 de març del 2014

MILLOR IMATGE DE LA NASA, 2013

Encara hi ha temps, fins aquesta nit, per donar la vostra opinió respecte les fotografies del concurs Tornament Earth 2014 organitzat per la NASA. D'aquesta manera, l'organització, pretén fer difusió de l'observació i valorar l'extensa i intensa feina feta des dels centres d'investigació. 
La millor imatge del 2012 va ser la de l'erupció volcànica de la Restinga (el Hierro):


Quina serà la del 2013? Aquesta vegada les Illes Canàries, també entren en joc, tot competint amb Alaska.

  
 
Us deixo l'enllaç aquí, per si voleu votar!

13 de març del 2014

L'ERUPCIÓ D'UN VOLCÀ VISTA DES D'UN DRONE

Fa un temps era impossible tenir imatges com aquestes, sense que algú arrisqués la vida. Avui en dia, gràcies als drones, podem veure situacions tan espectaculars com l'erupció d'un volcà des de ben a prop. Equipat amb una càmera GoPro, aquest drone va sortir sencer de l'aventura, i no es va veure afectat pel magma, el fum o la cendra.

11 de març del 2014

OBJECTIU: DETECTAR ASTEROIDES PERILLOSOS

La NASA llençarà diumenge que ve un nou concurs perquè aquells ciutadans que tinguin un interès científic i, sobretot, astronòmic, ajudin a detectar asteroides potencialment perillosos per la Terra. Aquest projecte s'anomena Asteroid Data Hunter i disposa d'uns 25.000 euros per premiar els seus participants. Augmentar la sensibilitat de detecció i minimitzar els falsos positius són alguns dels requisits que s'han d'aconseguir amb els nous algoritmes. Teniu temps fins al mes d'agost! Us animeu?

10 de març del 2014

PRIMER TAST METEOROLÒGIC A BONANSA

Divendres vam arribar al Bonansa Country Hotel, i només obrir la porta ja ens vam sentir com a casa. Un bon sopar, una gran companyia i l'observació astronòmica guiada per Celístia Pirineus, ens van fer passar una primera nit fantàstica. Dissabte va arribar el gran moment, el de posar a prova aquella idea que feia una mesos havíem tingut: combinar vi i meteorologia. Al costat de Tomàs Cusiné i amb tots els assistents oberts i entregats, tot plegat va ser molt fàcil. El Tomàs va fer una presentació de cada vi, després entre tots dos vam comentar com havia estat l'any del vi en qüestió pel que fa a temperatura i precipitació i finalment, segons les característiques i trets del vi, ho vam unir amb una situació, fenomen o moment relacionat amb la meteorologia/geologia. Us deixo unes quantes fotos de la trobada.