28 de novembre del 2013

QUIN SERÀ EL DESENLLAÇ DEL COMETA ISON?

Avui el cometa Ison s'acostarà més que mai al Sol. No sabem què passarà! Es desintegrarà a causa de l'escalfor, de les possibles ejeccions de massa coronal i/o de la força de la gravetat exercida per l'estrella? O sortirà viu del seu viatge i es convertirà en el cometa del segle? Alguns científics, veient les imatges que ha captat la sonda SOHO, creuen que ja s'ha desintegrat. Altres, encara mantenen l'esperança! Què en penseu vosaltres?


27 de novembre del 2013

AMBIENT DE CRU HIVERN, EN PLENA TARDOR

Avui hem començat el dia amb temperatures més típiques d'un dia de ple hivern, que no pas de tardor. Al barri del Raval de Barcelona, on la mínima ha estat de 5ºC, feia 6 anys que no hi havia una temperatura tan baixa en un mes de novembre. Aquestes han estat les temperatures mínimes d'avui:En tan sols 15 dies el mercuri ha caigut més de 10ºC a gran part del país. Demà es mantindrà l'ambient gèlid també de bon matí, però en canvi al migdia els termòmetres s'enfilaran una mica més.26 de novembre del 2013

L'ÍNDIA ES PREPARA PER L'ARRIBADA DEL CICLÓ 'LEHAR'

El cicló tropical Lehar està recorrent el Golf de Bengala a hores d'ara, en direcció a la costa sud-est de la Índia. Pujarà fins a categoria 2, i tocarà terra dijous, com a cicló tropical de categoria 1. Tot plegat just una setmana després de que el cicló Helen deixés 2 víctimes al país. Aquests són els primers efectes:I aquí teniu la intensitat i el recorregut pronosticats: