20 de desembre del 2013

ESLLAVISSADA MORTAL AL BRASIL

Ja fa dies que les pluges torrencials afecten el Brasil. I avui ens han arribat aquestes imatges, concretament de la zona de Minas Gerais. Es pot veure perfectament com, una esllavissada de terra, arriba a una zona on hi ha gent treballant. El balanç, de moment, és de 6 morts.

19 de desembre del 2013

LLENÇAT AMB ÈXIT, EL SATÈL·LIT GAIA

Després de 15 anys de preparatius, aquest matí s'ha llençat des de la Guayana Francesa, el satèl·lit Gaia. El seu objectiu serà fer un cens de més de mil milions d'estrelles (un 1% de totes les estrelles de la nostra galàxia). A partir de totes les dades recollides: brillantor, color, posició... Es generarà un mapa dinàmic i tridimensional.

18 de desembre del 2013

UN MES DE NOVEMBRE, ESPECIALMENT CÀLID

Només cal donar un cop d'ull al mapa de les anomalies de temperatura del mes de novembre d'aquest any (fet per la NOAA), per veure que en molts casos els termòmetres han estat per sobre de la mitjana. Tot i que alguns sectors dels Estats Units, d'Austràlia, de l'Índia o de la Xina estan de color blau (temperatures per sota de la mitjana del mes de novembre), la tònica general és totalment contrària. El gran extrem el trobem a Rússia amb el rècord de temperatures altes en un mes de novembre des de 1891.


17 de desembre del 2013

TERRATRÈMOL A BADONG (LA XINA)

Un sisme de magnitud 5,1 va sacsejar ahir la comarca de Badong, a la provincia de Hubei (la Xina). Va tenir una profunditat de 5 km i provocà l'ensorrament de 79 cases i va danyar l'estructura de més de 1.500. Els veïns van sortir de casa i es van concentrar a la places dels pobles. De moment hi ha 3 ferits. A continuació us deixo unes imatges gravades per les càmeres de seguretat:

16 de desembre del 2013

FORTES NEVADES A ORIENT MITJÀ

Aquests últims dies una tempesta hivernal (que han anomenat Alexa) ha portat neu a molts indrets de l'Orient Mitjà. No ha estat una enfarinada, sinó una nevada històrica. En alguns punts la més important de l'últim segle. Tot plegat ha portat una situació desastrosa en camps de refugiats, barris de cases antigues i ciutats.