24 de gener del 2014

ESPECTACLE NOCTURN A LES MALDIVES

Us imagineu estar de lluna de mel, i trobar-vos aquest espectacle davant? Això ha estat el que els hi ha passat a una parella de Taiwan mentre passejaven per la platja de les Maldives durant una nit ventosa... El fitoplàncton és el responsable d'aquesta imatge tan màgica. Si voleu veure més fotografies, les trobareu aquí.


22 de gener del 2014

NOVES IMATGES DE L'ACCIDENT DEL CHALLENGER

El dia 28 de gener de 1986, 72 segons després d'enlairar-se, el transbordador Challenger es va convertir en una bola de foc emportant-se amb ell la vida dels 7 astronautes que anaven a dins. Un error, combinat amb una inspecció insuficient i les baixes temperatures de la zona del llençament, van provocar la tragèdia. 28 anys després, el net d'un antic treballador de la NASA, ha trobat en una caixa de fotografies, aquestes imatges mai vistes. Mostren perfectament tota la seqüència del que va succeir.

21 de gener del 2014

PLUJA GELANT A BERLÍN

Aquests dies a Berlín han patit les conseqüències del fenomen meteorològic anomenat pluja gelant. Es produeix quan una gota d'aigua de pluja impacta contra la superfície, i aquesta està prou freda com per congelar-la a l'instant. És una situació força perillosa, ja que no t'esperes sortir al carrer i trobar-te una capa de gel a terra. El més fàcil és relliscar tant si vas a peu, com amb bici, amb la moto, el cotxe... Aquí us deixo les imatges.

20 de gener del 2014

MISTERIS DE MART...

Opportunity, un dels vehicles tot terreny que circula per Mart, ha fet una fotografia ben curiosa. En 12 dies marcians de diferència, es pot veure sobre la superfície del planeta vermell, un cos nou i estrany. Els científics estan desconcertats. Diuen que té forma de donut i és de color blanc, amb el forat ple d'una substància vermella. Segons els anàlisis químics del robot, té un nivell elevat de sofre i magnesi. Investigaran i, esperem, saber-ne alguna cosa més d'aquí uns quants dies... Us mantindré informats!