15 de maig del 2014

ATERRATGE SOBRE UN ASTEROIDE

Un dels objectius que es planteja ara la NASA, és capturar un asteroide, apropar-lo a la Terra i analitzar-lo. L'asteroide es capturaria mitjançant una nau robòtica i s'acostaria fins a l'orbita de la Lluna. Aleshores hi enviarien els astronautes per poder recollir les mostres i, posteriorment, treure'n tota la informació possible. Això ens ajudaria a entendre una mica més com va ser l'inici del sistema solar. Tot plegat està programat per fer-ho a partir de l'any 2020, però els astronautes ja s'han començat a entrenar. Aquí us deixo les imatges!


Estar a sota l'aigua recrea unes condicions semblants a la falta de gravetat. Això els permet provar tot tipus d'eines que després necessitaran un cop situats sobre l'asteroide.

13 de maig del 2014

LA CONTRACCIÓ DEL GEL DE L'ANTÀRTIDA, IRREVERSIBLE

Després d'analitzar quaranta anys d'observacions fetes pels satèl·lits de la NASA, els científics afirmen que el procés que segueix el gel de l'Antàrtida, és irreversible. El desgel de les glaceres, ha traspassat un punt crític i de no retorn. Aquells fragments de gel que abans estaven agafats a terra, ara floten. D'aquesta manera l'aigua més temperada, circula per sota erosionant la base de l'estructura gelada. Tot plegat no s'afirma després de fer simulacres amb ordinadors, sinó en base a unes dades reals.