8 de maig del 2014

AVUI LA COSA VA DE TORNADOS...

Davant de les imatges tan impressionants que ens arriben d'arreu del món, avui he estat incapaç de decantar-me per una de sola! Però ho he pogut agrupar en un mateix tema: tornados! El primer és un tornado que s'ha format a Colorado. Jony Hallen, caçador de tornados, ens ofereix aquesta imatge tan impactant i perillosa, que va obtenir acostant-se al màxim:


Per una altra banda ens arriba també aquesta fotografia, des de Chillicothe (Missouri) penjada a Instagram, d'un remolí de foc. En aquest cas l'origen no és el mateix que en l'anterior. Aquests remolins es formen quan una massa d'aire molta càlida es troba amb uns certs corrents de vent ascendent. Donant lloc a aquest fenomen tan espectacular:


I el darrer cas correspon, més aviat, als efectes que un remolí o tornado poden portar. En un poble de Sri Lanka van ploure peixos! Uns 50 kg. de peixos que feien entre 5 i 8 cm. I tot plegat fruit d'una corrent ascendent que els havia xuclat i traslladat fins al núvol de tempesta, que més endavant va descarregar.

6 de maig del 2014

UN ABRIL DE RÈCORD

Aquest mes d'abril s'ha assolit un rècord mundial de terratrèmols. Segons dades del Centre d'Alerta de Tsunamis del Pacífic (PTWC), hi han hagut 13 grans terratrèmols i 5 d'aquests han superat la magnitud 7,8. Cada dia hi ha tremolors i, de petits, n'hi ha almenys un cada hora. A continuació us deixo un vídeo creat pel PTWC on es poden veure els sismes que hi han hagut durant aquests quatre primers mesos de l'any.
Els colors ens indiquen la profunditat, i la mida del cercle la magnitud. Fixeu-vos en el gran terratrèmol de 8,2 que hi va haver a Xile el dia 1 d'abril!