20 de març del 2014

COMENÇA LA PRIMAVERA 2014

Just avui, a les 17:57, entrem oficialment a la primavera. Tindrà una durada de 92 dies i 18 hores. Ens acompanyarà, doncs, fins el 21 de juny. Quatre dades interessants a tenir en compte:


  • La matinada del 30 de març, a les 2 avançarem el rellotge fins a les 3.
  • A casa nostra el veurem penumbral, no total.
  • Des de Catalunya no el podrem veure. Es veurà a Oceania, al Pacífic sud i a l'Antàrtida.
  • Serà la pluja de meteorits més impressionant dels últims 14 anys. Amb una previsió de 1000 cada hora. Tot gràcies al rastre del cometa 209P/Linear.

Si fem ara un cop d'ull als models estacionals generats per la NOAA, podem veure que aquesta primavera, a Catalunya, serà poc plujosa (respecte la mitjana de l'estació), i les temperatures seran les habituals per l'època. Ni més fred ni més calor. Tot i això, ja sabeu que els models estacionals sempre cal agafar-los amb pinces. Us deixo a continuació la mostra gràfica, amb aquest parell de mapes corresponents als mesos d'abril, maig i juny (tot i que si parlem en termes meteorològics, el juny ja formaria part del trimestre d'estiu).








18 de març del 2014

L'AIGUA DEL RIU ZIN, INVAEIX EL DESERT

Aquestes curioses imatges ens arriben des de Israel, concretament des del desert Nègueb (que en àrab significa sec). Després de les pluges intenses caigudes en zones de muntanya properes, quilòmetres enllà, l'efecte que es viu al desert és aquest. L'arribada sobtada d'una onada que va omplint tots els racons del riu Zin. Aquest fenomen reuneix nombrosos curiosos que acaben corrent per evitar ser atrapats per l'aigua.

17 de març del 2014

CURIÓS CAMÍ

Aquest és el camí que ha seguit un arbre a la provincia de Pisa, a causa de la pluja. En comptes de caure, com passa habitualment, aquest arbre acaba fent un recorregut que el porta des del turó fins a l'esplanada. Tot deixant el seu rastre darrere.