10 de gener del 2014

COSTAT CURIÓS DE L'ONADA D'AIRE FRED

Aquests dies us hem mostrat un munt d'imatges impressionants de la onada d'aire fred que ha afectat els Estats Units i el Canadà. Per acabar us deixo un parell de vídeos curiosos. En el primer es poden veure els efectes del fred sobre el llac Michigan. Quan la temperatura de l'aigua baixa per sota dels 0ºC, comença la congelació, i les onades generen aquestes formes arrodonides. El segon crec que no necessita explicació... Que passeu un bon cap de setmana!



9 de gener del 2014

TEMPESTA SOLAR ENFOCADA CAP A LA TERRA

Dilluns passat una potent erupció solar, va apuntar directament cap a la Terra. Després d'uns dies, l'arribada avui de l'ejecció de radiació i partícules, pot portar alguns efectes poc importants sobre el nostre planeta. Bàsicament, aurores boreals en latituds altes. De moment no hi ha imatges d'aquests efectes, però si de l'erupció solar (a partir de 0:20).

8 de gener del 2014

UN FORAT GEGANT ENGOLEIX PART D'UN BARRI, AL BRASIL

L'erosió de l'aigua sobre el sòl inestable d'aquest barri d'Abaetetuba (al Brasil), va provocar que s'obrissin uns forats enormes i engolissin algunes cases. El trencament dels cables elèctrics, van servir d'avís perquè totes les persones properes a la zona s'apartessin. Finalment no hi va haver danys personals. Aquí teniu les imatges gravades per una càmera de seguretat:

 

7 de gener del 2014

IMPRESSIONANT TEMPORAL MARÍTIM

Aquests dies no parem de veure imatges impactants, que arriben des de Galícia, des del País Basc, des de Portugal... Les onades han arribat a superar els 10 metres, i ho han fet amb escreix a la costa portuguesa. Aquí us deixo 3 vídeos, perquè val més una imatge que mil paraules.
Des de Foz do Douro (Porto):


Des de Pontevedra (Galícia):