13 de desembre del 2013

VOLEN POTENCIAR LA BOIRA COM A SÍMBOL DE LLEIDA

Després d'uns quants dies amb boira persistent a les comarques de Ponent, sembla que aquesta notícia va com anell al dit. Un matrimoni lleidetà (Irene Barón i Joan Yeguas), que porta una casa rural, ha creat una pàgina de Facebook i un blog, amb l'objectiu d'aconseguir que la boira es vegi com un fenomen positiu i, fins i tot, que es converteixi en un reclam turístic. Us animo a que els hi feu una visita!





11 de desembre del 2013

NOU RÈCORD DE FRED A LA TERRA

Després d'analitzar els valors de 32 anys de temperatures de la superfície terrestre, donades per un satèl·lit, els científics han detectat la temperatura més baixa mai registrada. És de -93ºC i deixa enrere l'anterior rècord de -89,2ºC que data de l'any 1983. Es va assolir en una zona elevada de l'Antàrtida l'agost de l'any 2010.

10 de desembre del 2013

TEMPORAL DE NEU I FRED ALS ESTATS UNITS

Aquests dies als Estats Units ha arribat la primera tempesta hivernal, amb molta força. Ha escombrat el país, provocant, almenys, 12 morts, cancel·lacions de vols i accidents de cotxe en cadena. Les acumulacions de neu, de més de 30cm, i de gel, han estat les causants de molts d'aquests accidents. A continuació us deixo un parell de vídeos impactants. El primer mostra el perill que suposa l'acumulació de gel i neu a les teulades de les cases:


I aquest segon ens mostra com és d'important tenir en compte la distància de frenada (que tantes vegades ens havien comentat a l'autoescola), segons com estigui el paviment:

9 de desembre del 2013

TEMPORAL AL NORD D'EUROPA

La setmana passada ja vam anunciar, que una profunda depressió afectaria els països del nord del continent. Avui ja tenim un munt d'imatges que ens mostren els seus efectes al Regne Unit, Holanda, Polònia, Suècia, Dinamarca, Alemanya... El balanç, de moment, és de 9 morts, desenes de milers de persones sense electricitat, cancel·lacions de vols i nombrosos danys materials. Aquí us deixo algunes de les imatges.